Israeli Government Compound Expansion, Jerusalem

First prize in a short-list competition, 2010. The design was approved by the regional committee of Jerusalem in 2013. Collaboration with architect Hans Davidson, Amsterdam

A zoning plan which generates a new order to the existing compound, making it representative, clear and visually distinguished.

 

The design integrates monumental spaces with modesty, respect for the environment and human beings, while giving expression to multicultural democratic values.

The plan creates a central Plaza at the heart of the compound, as well as a boulevard leading all the way from the university campus to the Supreme Court. In addition, a new wing is added to each of the 3 existing government buildings, turning them into updated and sustainable atrium structures.